spiritueel opnieuw geboren worden

Gepubliceerd op 19 september 2021 om 13:01

In intense tijden als deze, wil ik nog wel eens een kaart trekken, ter inspiratie, inzicht en om deurtjes te openen naar nieuwe bewustzijnslagen. Zo ook gisteren. Ik trok uit de set 'het mystieke sjamanen orakel' de zweethut.

Prachtige illustratie door © Jena DellaGrottagla. Ik werd erdoor geraakt en ook door deze zin:
Moeder Aarde roept je en geeft je alle tijd die je nodig hebt om spiritueel opnieuw geboren te worden.
Gun jezelf de tijd om in het donker te zijn - met je angsten, je pijn en alles wat je potentieel in je hebt - tot je bevrijd tevoorschijn komt, verstandig en vol creativiteit.


Deze kaart, zo treffend voor nu, voor ons allemaal wat mij betreft. Geraakt door de ontwikkelingen afgelopen week, maar zeker ook door de reacties die ik lees, de schok dat het zo ver gekomen is met de uitsluiting van een grote groep mensen (ja hoor ik ook bij), de vergelijking met  het verleden, de oorlog. Waar gaat het heen... In dit alles zoek ik de doorgang. De doorgang is smal nu zo voelt het, maar dat is altijd zo bij een geboorte.

Angst hoort bij geboorte en geeft je ook de adrenaline om door het geboortekanaal te gaan.
Die adrenaline voel ik nu, verlichtend door me heen stromen.
Het is het nieuwe perspectief voor dit jaar (waar ik gister een podcast over insprak)
dat door me heen danst en dat helderheid brengt en een nieuwe stabiliteit.

Ja, de vergelijking naar het verleden is er, maar...er is alleen maar nu.
Er is een groot verschil  tussen het nu van toen en het nu  van nu  :)

De trilling van nu is veel hoger dan toen en transformaties gaan sneller, intenser.
Die trilling roept je nu op om IN jezelf toe te laten hoe krachtig je bent als Mens
en dat je de angst om je eigen kracht toe te laten mag loslaten. 
De tijd is er rijp voor! Jij bent er klaar voor!


Kracht in die zin dat je mag beseffen dat jouw geloof in je/de nieuwe spirituele geboorte de doorgang biedt.
Niet vechten tegen de wereld, (tenzij je sterk voelt dat je dat moet doen, dat is ook deel van de transformatie)
maar  vooral de werkelijkheid van liefde claimen als jouw werkelijkheid, als de werkelijkheid.

De diepste werkelijkheid is je innerlijke werkelijkheid en daar kan je het omdraaien.
Ook als het bijna onmogelijk lijkt.
Dat is wat we geleerd hebben toch in al die transformerende decennia die achter ons liggen?
Laten we dat dan ook nu weer toepassen!

Voor mij geldt dat in ieder geval heel sterk. Door heel wat levensfases ben ik heengegaan, waarin ik door smalle doorgangen moest. Dat ik dacht, hoe moet dit ooit goed komen. Maar ergens in mij wist ik toch altijd dat ik op de juiste plek op de juiste plaats was en dat het klopte. Dan voelde ik de kracht om naar binnen te gaan en mijn angsten en pijn te omarmen en dan kwam ik er doorheen. De magie van het dagelijks leven spiegelde dat dan bijna meteen! Zo binnen zo buiten! Dat is hoe het leven werkt en dat is ook nu in deze situatie niet anders.

De schrik slaat misschien even toe. Maar dan weer rustig ademhalen en weten dat het moment is gekomen om de zweethut in te gaan samen met diegenen die de moed daartoe hebben, die de moed hebben om blijmoedig te blijven en gestaag door te gaan op de weg vooruit. Overigens bedoel ik niet perse letterlijk de zweethut in. Zelf ga ik vaak energetisch door de zweethut-energie. Ieder dus zweten op haar of zijn eigen manier. :)

En dan lig ik dat in mijn bedje allemaal te voelen, want dat gebeurt meestal 's nachts of in de vroege ochtend natuurlijk, en dan voel ik dat er op de wereld zoveel mensen zijn die deze helderheid ook ervaren op dit moment, want ook dat werkt zo. En dan voel ik kracht! Het gaat heel snel nu. Steeds meer mensen 'worden wakker'. En wat je ook merkt, als iemand eenmaal wakker wordt, dan gaat ook dat proces heel snel. Veel sneller dan het bij mij ging bijvoorbeeld. Dat is de tijd en dat geeft hoop en hoop verhoogt je energie en bewustzijn en dat verhoogt weer de energie in de wereld.

Zo banen we de weg ook voor anderen. Want ja er zijn misschien heel veel mensen die dit nog abracadabra vinden en die de wereld van nu als de enige werkelijkheid ervaren, een heel grimmige werkelijkheid, maar we weten ook dat er maar een bepaald percentage mensen nodig is om die zweethut in te gaan en dat we dan opeens in een oogwenk door het geboortekanaal gaan, in het licht van de nieuwe wereld. Misschien kan je je niet voorstellen hoe dat collectief kan gebeuren, inclusief de hele rataplan, maar dat hoeft ook niet. Liefde weet het wel. Voor liefde is er geen gradatie in wonderen leerde ik in de cursus van wonderen. Wordt gefikst. Wow, dat is overgave aan het transformatieproces! En dan word ik opnieuw even stil...

Want mijn 'Maya brein' herkent meteen, het is vandaag Blauwe Ritmische Storm: Ga maar in het oog van de orkaan staan en ben bereid het aan te gaan. Het activeert je lichtkracht en brengt doorstroming in je energie.

Het Ritme van de Eenheid bekrachtigt dit nog eens: thuiskomen in overgave aan het transformatieproces.

Witte Kosmische Wereldoverbrugger - Ox Lahun Cimi :
Toon 13 zegt me dat het tijd is
om uit te rusten en nieuwe energie op te doen.
Ik open me voor de energie van Cimi. Ontspanning...
Controle lost op. Mijn denken komt tot rust,
maakt plaats voor een helder weten, zonder woorden.

Terwijl ik ontspan volgt de energie haar weg verder door mij.
Overgave aan het proces van verandering brengt me in balans.
Ik volg het ritme van mijn adem... Ik adem rust in
en met mijn uitademing laat ik gaan wat ik niet langer nodig heb.

Adem... Ik open me voor het licht van mijn ware bestemming
en voel hoe de energie van Cimi een brug slaat naar het nieuwe.
Mijn perspectief verandert. Flexibel beweeg ik mee met de kosmische stroom
en open me voor nieuwe manieren van waarnemen, zijn en doen.

Dus... Neem je tijd en dan bevrijd tevoorschijn komen, verstandig en vol creativiteit!
Omarm je kracht en je potentieel!

Zo dat moest er even uit. Had natuurlijk weer heel andere plannen vandaag.
Zo gaat dat :)
Namasté, het Licht in mij groet en eert het licht in jou!
Leela

By the way, mocht je wat hulp nodig hebben in je eigen spirituele geboorte proces
dan weet je me wel te vinden? Een reading geeft inzicht en werkt helend en bekrachtigend.

Reactie plaatsen

Reacties

Marion Verspaandonk
3 jaar geleden

Eens is de kritieke massa bereikt waarbij de rode kristallen aardeslang die lang voorheen een opgesloten en of buitengesloten leven leidde, zich door de nauwe doorgang vd zweethut naar buiten weet te worstelen. Zijn modder van zich af trillend, zijn oude jasvel afstropent, zijn angsten loslatend, krachtig een weg naar het licht boven danst om hernieuwd geboren te worden. Geboren als een slang, een andere een hemelse, een die heelheid en verlichting brengt aan de mensheid. Die een brug slaat tussen de werelden

Leela van Lohuizen
3 jaar geleden

dank je voor je mooie reactie Marion! Intens verwoord vanuit jouw Witte Tovenaar-Zijn!

Marion
3 jaar geleden

En ehh wat geeft het weer hoop om te beseffen dat de bewustzijnsgroei van het nu tov het nu van vroeger veel sneller spiraalt en dat we al vaker door de zweethut vh geboortekanaal zijn gegaan om opnieuw geboren te worden. Tja en altijd ging dat gepaard met stress en angst. Dat enge van die engte op weg naar het licht hoorde erbij.

Leela van Lohuizen
3 jaar geleden

Ja dat geeft zeker hoop!

agatha
3 jaar geleden

🙏 dankbaar voor het delen. (H) erkenning, weten we zijn op weg, vol van vertrouwen in wat ons toekomt als geboorte recht...open en ontvankelijk durven zijn.